“ Onderhandelingen voeren met Richard erbij, dat is fantastisch”

Het was gaaf toen de handtekening stond, en Maria van den Brink zich enige eigenaar van arbodienst CAMACE mocht noemen. Maar: spannend was het ook. Want de uitkoop van haar compagnon vroeg het nodige inzicht in cijfers én onderhandelingskracht. Maria kon rekenen op Richard van Investra. “Wat is het prettig als er in zo’n traject iemand achter je, naast je of zelfs vóór je staat.”

“Richard doorziet de cijfers, weerlegt voorstellen en komt met argumenten. Ook toen we over allerlei details in de koopovereenkomst moesten nadenken, kon ik op hem rekenen.”

Maria van den Brink
Arbodienst CAMACE

Maria van den Brink_Camace

“Richard doorziet de cijfers, weerlegt voorstellen en komt met argumenten. Ook toen we over allerlei details in de koopovereenkomst moesten nadenken, kon ik op hem rekenen.”

Maria van den Brink
Arbodienst CAMACE

Maria droomde vroeger niet van een toekomst als ondernemer. Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan, zegt een volkswijsheid. En dat bleek. Van een mooie functie als casemanager in loondienst kwam het tot mede-eigenaarschap. Eerst een beetje, toen iets meer. “Mijn compagnon ging richting pensioengerechtigde leeftijd, en we moesten met elkaar een knoop doorhakken. De hele boel aan een ander verkopen, of mijn compagnon terugtreden en ik mijn aandeel vergroten”, blikt Maria terug. Het werd uiteindelijk een derde optie, maar die stond niet meteen op het menu. Juist toen het beslissende moment naderde, kreeg Maria gezondheidsproblemen en was geruime tijd uit de running.

Maria van den Brink_CAMACE

Na een periode van herstel, stond het gesprek met haar compagnon hoog op de agenda. Maria vroeg Richard om mee te denken. “Het eerste wat hij deed, was spiegelen”, zegt Maria met waardering. “Richard vroeg door bij mij op wat ik nu écht wilde. En waarom. Het tweede wat hij deed, was mij ondersteunen met de cijfers. Wat de aandelen me waard zouden zijn, en met welke terugverdientijd.” Daarop volgde het derde waarin Richard zijn meerwaarde bewees. De onderhandelingen. Een traject met meerdere spannende momenten. Want een substantieel verschil over de waarde van een bedrijf: dat is niet eenvoudig. “Onderhandelingen voeren met Richard erbij, dat is fantastisch”, zo vat Maria met terugwerkende kracht haar ervaring samen. “Richard doorziet de cijfers, weerlegt voorstellen en komt met argumenten. Ook toen we over allerlei details in de koopovereenkomst moesten nadenken, kon ik op hem rekenen.”

 

Tja. Uiteindelijk kwam de handtekening er, en werd Maria voor honderd procent eigenaar van de organisatie waar ze zich helemaal voor gegeven had. “Spannend”, bekent ze, “maar vooral mooi”. “Mede dankzij Richard is dit gelukt!”

Zelf kennismaken met Investra?